Eretitel voor Noordwijkers

Sinds een aantal jaren wordt voorafgaand aan Nieuwjaarsgala een maatschappelijke actie georganiseerd, de zogenaamde ‘Noordwijker van het jaar’-verkiezing. Ook dit jaar kunt u als Noordwijker een inwonende in Noordwijk als kandidaat aandragen voor ‘Noordwijker van het jaar 2018' ! Hieronder kunt u lezen wat u daar voor moet doen en welke criteria. 

De ‘Noordwijker van het jaar’ is een eretitel welke wordt uitgereikt tijdens het Nieuwjaarsgala op 2 januari. Niet iedere Noordwijker kan zomaar ‘Noordwijker van het jaar’ worden. Een kandidaat voor deze bijzondere titel moet aan een aantal eisen voldoen en zal hier door een vakkundige jury op worden beoordeeld.

Ton Donders is tijdens het 31ste Nieuwjaarsgala Noordwijk uitgeroepen tot Noordwijker van het Jaar 2018. Ton Donders is vrijwilliger bij meerdere organisaties. Bij voetbalvereniging Noordwijk is hij zeer actief en bemant hij onder meer de keuken. Koken doet hij ook in ’t Trefpunt aan de Schoolstraat voor senioren. Andere genomineerden waren Hans Melchers en Hugo van der Niet. Vorig jaar werd Piet de Ridder uitgeroepen tot Noordwijker van het Jaar

De Noordwijker Van Het Jaar

Is een ingezetene van Noordwijk die zich gedurende lange periode op een breed maatschappelijk terrein verdienstelijk heeft gemaakt voor de Noordwijkse samenleving. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van zorg, sport, kunst en cultuur of welzijn. 

Een kandidaat heeft een pré als deze persoon initiatieven heeft ontplooid of processen in gang heeft gezet, die een positieve bijdrage hebben geleverd aan het leefklimaat van Noordwijk. 


JURY & NOMINATIES

De kandidaten die zijn aangemeld voor de verkiezing worden door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury wordt gevormd door een afvaardiging van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en mediauit Noordwijk en y wordt voorgezeten door de burgemeester. 

Uit alle inzendingen zal de jury een top 3 samenstellen. De genomineerden voor de ‘Noordwijker van het jaar 2018’ worden halverwege december op de website, via Social Media en in de lokale media bekendgemaakt. De uitreiking van de ‘Noordwijker van het jaar 2018’ vindt plaats tijdens het Nieuwjaarsgala op 2 januari 2019 in het Grand Hotel Huis ter Duin.

Wie is jouw Noordwijker van het jaar?

Stem via het formulier